Alle Meesters

Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Abraham Mignon - Hangend Bloemenboeket
  Abraham Mignon, de schilder 1640-1679 Abraham Mignon stamde uit een Zuid-Nederlandse familie die zich na de Reformatie in Frankfurt had gevestigd. Hij was daar een leerling vanJacob Marrell, met wie hij in 1664 naar Utrecht trok, waar hij in 1669 lid werd van het Sint-Lucasgilde. In de drie ..
 • Abraham Mignon - Stilleven met bloemen en een horloge
  Abraham Mignon - Stilleven met bloemen en een horloge Op een stenen plint ligt een gouden horloge met blauw lint naast een boeket bloemen (tulpen, rozen, papavers, anemonen, narcissen en irissen) in een vaas. Tussen de bloemen en op de plint bevinden zich slakken, rupsen, een hommel en een libel...
 • Adam van Breen - Winterlandschap met schaatsers
  Adam van Breen: Winterlandschap, ijsvermaak met schaatsers bij een dorp en een molen ca 1615 Adam van Breen, de schilder 1585 - 1642 Van Breen werd geboren in 1585, zeer waarschijnlijk in Amsterdam, en was gespecialiseerd in winterlandschappen. In 1611 noemde hij zich bij zijn ondertrouw ..
 • Adolf Karel Maximiliaan Engel - landschap met vee
  Adolf Karel Maximiliaan Engel - landschap met vee: een koe en een stier in een bosachtig landschap. Adolf Karel Maximiliaan Engel, de schilder 1801-1833 Adolf Engel schilderde dit schilderij in 1827 ..
 • Adriaan Coorte - vier abrikozen op een stenen plint
  Adriaan Coorte - vier abrikozen op een stenen plint - 1698 Signatuur en datum, rechtsonder op de stenen plint Coorte portretteerde vruchten met de precisie van een natuurwetenschapper. Hij isoleerde ze zo, dat het lijkt of hij het wezen van een perzik of een kruisbes wilde doorgronden. Dez..
 • Adriaen Coorte - Een takje kruisbessen op een stenen plint
  Adriaen Coorte - Een takje kruisbessen op een stenen plint - 1699 Coorte portretteerde vruchten met de precisie van een natuurwetenschapper. Hij isoleerde ze zo, dat het lijkt of hij het wezen van een perzik of een kruisbes wilde doorgronden. Deze vier schilderijtjes werden niet als serie geschil..