Stillevens

Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Abraham Mignon - Hangend Bloemenboeket
  Abraham Mignon, de schilder 1640-1679 Abraham Mignon stamde uit een Zuid-Nederlandse familie die zich na de Reformatie in Frankfurt had gevestigd. Hij was daar een leerling vanJacob Marrell, met wie hij in 1664 naar Utrecht trok, waar hij in 1669 lid werd van het Sint-Lucasgilde. In de drie ..
 • Abraham Mignon - Stilleven met bloemen en een horloge
  Abraham Mignon - Stilleven met bloemen en een horloge Op een stenen plint ligt een gouden horloge met blauw lint naast een boeket bloemen (tulpen, rozen, papavers, anemonen, narcissen en irissen) in een vaas. Tussen de bloemen en op de plint bevinden zich slakken, rupsen, een hommel en een libel...
 • Adriaan Coorte - vier abrikozen op een stenen plint
  Adriaan Coorte - vier abrikozen op een stenen plint - 1698 Signatuur en datum, rechtsonder op de stenen plint Coorte portretteerde vruchten met de precisie van een natuurwetenschapper. Hij isoleerde ze zo, dat het lijkt of hij het wezen van een perzik of een kruisbes wilde doorgronden. Dez..
 • Adriaen Coorte - Een takje kruisbessen op een stenen plint
  Adriaen Coorte - Een takje kruisbessen op een stenen plint - 1699 Coorte portretteerde vruchten met de precisie van een natuurwetenschapper. Hij isoleerde ze zo, dat het lijkt of hij het wezen van een perzik of een kruisbes wilde doorgronden. Deze vier schilderijtjes werden niet als serie geschil..
 • Adriaen Coorte - Stilleven met asperges
  Adriaen Coorte - Stilleven met asperges - 1697 Coorte vervaardigde vooral kleine stillevens met een intiem karakter. Door hun eenvoudige onderwerpen – asperges of besjes – staken zijn schilderijtjes scherp af tegen de grote pronkstillevens die in de mode waren. Daarop ging het juist om de ove..
 • Adriaen Coorte - Stilleven met bosaardbeien
  Adriaen Coorte - Stilleven met bosaardbeien ..