Landschappen

In de categorie Landschappen vindt u zowel landschappen als stadsgezichten van met name Hollandse MeestersMaar ook de schilderijen van Melchior d'Hondecoeter vindt u in deze categorie. 

Aantal weergegeven:
Weergave: Lijst Rooster
 • Adam van Breen - Winterlandschap met schaatsers
  Adam van Breen: Winterlandschap, ijsvermaak met schaatsers bij een dorp en een molen ca 1615 Adam van Breen, de schilder 1585 - 1642 Van Breen werd geboren in 1585, zeer waarschijnlijk in Amsterdam, en was gespecialiseerd in winterlandschappen. In 1611 noemde hij zich bij zijn ondertrouw ..
 • Adolf Karel Maximiliaan Engel - landschap met vee
  Adolf Karel Maximiliaan Engel - landschap met vee: een koe en een stier in een bosachtig landschap. Adolf Karel Maximiliaan Engel, de schilder 1801-1833 Adolf Engel schilderde dit schilderij in 1827 ..
 • Adriaen van Ostade - Landschap met oude eik
  Landschap met oude eik, Adriaen van Ostade, tussen 1640 - 1650 De Haarlemmer Adriaen van Ostade schilderde veel genrescènes met boeren, maar ook enkele landschappen. Het dramatische contrast tussen licht en schaduw in dit schilderij verraadt de invloed van Rembrandt. Adriaen van Ostade, de sch..
 • Aelbert Cuyp - Rivierlandschap met ruiters
  Rivierlandschap met ruiters 1653-57 Een weids zonovergoten rivierlandschap, wazig in de verte, met een luchtig geschetste wolkenpartij. Twee Nederlandse officieren houden halt aan de rivier en drenken hun paarden vlak bij een herder met zijn rustende kudde. Dit idyllische tafereel speelt zich nie..
 • Aert van der Neer - Riviergezicht bij winter
  Aert van der Neer Riviergezicht bij winter ca 1655-1660 Op het ijs van een breed water buiten een stad vermaken mensen zich met kolfspelen, schaatsen en rijden in de arrenslede. Op de voorgrond een eendenkooi, rechts in de verte een molen, links de torens van de stad. ..
 • Andreas Schelfhout - IJsgezicht met molen
  Andreas Schelfhout - IJsgezicht met molen ..